Duffel bags van Dakine

Het Amerikaanse merk Dakine is misschien niet het eerste merk dat in je opkomt als je op zoek bent naar een duffel bag of een rugzak. Toch is het onder de kenners een begrip. Het bedrijf werd in 1979 opgericht op Hawaï en heeft zich gespecialiseerd in de productie van kleding en uitrusting voor outdoorsporters. In 1986 verhuisde het naar Oregon. Sinds dit jaar heeft het ook een kantoor in de wintersportplaats Annecy in Frankrijk. In de loop der jaren heeft Dakine zich vooral toegelegd op producten voor buitensporten als skiën en snowboarden, fietsen, skateboarden, surfen, vliegeren en windsurfen. Het is ook actief als sponsor van diverse atleten in deze takken van sport.

De vier beste Dakine duffels


1. Dakine Women’s EQ Bag KapaDakine womens bag

Bekijk deze duffel


2. Dakine Ranger DuffleDakine Ranger Duffel

Bekijk deze duffel


3. Dakine Duffle Roller 58L BlackDakine Roller

Bekijk deze duffel


4. Dakine Stashable DuffelDakine Stashable

Bekijk deze duffel

Dakine Descent Duffle

Dakine heeft ook diverse Duffel bags in het assortiment. Om te beginnen de Dakine Descent Duffle. Deze polyester tas is ideaal voor bijvoorbeeld fietstochten. Hij heeft twee extra ruime zijvakken, in de ene passen allerlei soorten helmen, de andere is ideaal voor bijvoorbeeld schoenen. Daarnaast beschikt de tas ook nog over een hoofdvak voor bijvoorbeeld gereedschap of eten voor onderweg. Het hoofdvak kun je openen door middel van een praktische U-vormige rits en is voorzien van interne gaasvakken waarmee je extra opbergruimte creëert. De inhoud van de Descent Duffle is 70 liter en hij weegt ongeveer één kilogram.

Dakine Ranger Duffle

Een andere topper van Dakine is de Ranger Duffle. Ook deze tassen hebben een ruim hoofdvak met interne meshvakken en een U-vormige rits. Daarnaast bieden ze je twee afsluitbare en met fleece gevoerde zijvakken en zijn ze waterdicht. Je kunt ze gemakkelijk op je rug dragen. De Dakine Ranger Duffle is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen van 60 of 90 liter. Ze wegen respectievelijk 1 en 1,6 kilogram.

Dakine Duffle Roller

En dan is er nog de Dakine Duffle Roller. Het is een stoere reistas met een inhoud van 90 liter. Het is voorzien van een ruim hoofdvak met een ritssluiting. Dankzij de U-vormige opening is de tas eenvoudig te vullen. Het hoofdvak heeft binnenin ook nog een kleiner opbergvakje en aan beide zijden een extra vak met een rits. Door de soepele wieltjes van urethaan en de in hoogte verstelbare trekstang kun je deze duffel bag niet alleen dragen, maar ook achter je aan trekken. Nadeel is wel dat de polyester tassen met 4,5 kilogram tamelijk zwaar zijn. Daar staat tegenover dat ze wel heel sterk en duurzaam zijn en een zeer luxe uitstraling hebben. En het gewicht is natuurlijk geen issue als je de tas kunt verrijden.