Duffel bags van Thule

Het Zweedse bedrijf Thule werd in 1942 opgericht door Erik Thulin en had toen nog helemaal niets met koffers of tassen te maken. Het produceerde vismateriaal. Geleidelijk aan werd het assortiment echter uitgebreid met andere artikelen die je in het ijskoude Noord Zweden goed kan gebruiken als je wilt gaan (ijs)vissen, zoals sneeuwkettingen en skirekken voor op de auto. Daarna volgden meer auto accessoires en vanaf 2005 maakt het bedrijf ook caravans en kampeerartikelen. Van daar was het een logische stap naar de koffers en reistassen. Al vanaf de jaren 70 van de vorige eeuw worden de producten van Thule ook buiten Scandinavië verkocht.

De Thule Chasm serie

De duffel bags in de Chasm serie zijn stevige en sportieve tassen. Ze zijn waterbestendig en kunnen tegen een stootje. Ze hebben een brede opening om het inpakken en uitpakken van je spullen zo gemakkelijk mogelijk te maken. De tassen zijn voorzien van afneembare rugtasriemen, zodat je ze ook op je rug kunt dragen. In dat geval kun je de duffelriemen netjes aan de zijkanten wegstoppen. Verder hebben de tassen praktische binnenvakken met gaas en een klein buitenvak voor kleinere dingen. De gevoerde bodem beschermt je spullen tegen beschadigingen als je tas valt en de vergrendelbare ritssluitingen beschermen tegen diefstal. Je kunt er een slot los bij kopen.

Chasm duffel bags zijn er in allerlei maten

Je kunt de tassen kopen in uiteenlopende maten. De kleinste is een reistas met een inhoud van 27 liter en dus ideaal als handbagage in het vliegtuig. Deze is gemaakt van polyester en is dus ook heel licht. Maar de tassen zijn ook verkrijgbaar in varianten van 40, 70, 90 en 130 liter. De grotere modellen zijn gemaakt van speciaal waterbestendig jute, dat zo stijf is, dat het rechtop blijft staan tijdens het inpakken. Toch is het ook heel simpel op te vouwen tot een klein pakketje als je de tas weer moet opbergen.

De Crossover duffel met wielen

Een andere populaire serie van Thule is de Crossover serie. Deze serie bestaat uit trolley reistassen, rugzakken en een duffel bag. De laatste is een tas met wielen en een inhoud van 56 liter. Het is een oersterke tas, gemaakt van duurzame, lichte materialen als aluminium en polypropyleen. Ook deze tas heeft de kenmerkende brede opening, extra grote wielen en telescopische handvatten. Het hoofdvak is in tweeën te delen, zodat je een deel krijgt voor natte en een deel voor droge spullen. Heel handig zijn de aantrekbanden, zodat je de maat van de tas kunt aanpassen aan de inhoud als je hem op je rug draagt. Ook heel slim: een zogenaamd ‘safe zone’ compartiment dat zaken als brillen en kleine elektronica extra bescherming biedt.