De Duffel bags van Herschel

Een nieuwkomer in de tassenwereld is het Canadese bedrijf Herschel. Het bestaat nog maar sinds 2009. Toch heeft het merk zich in een paar jaar tijd razendsnel weten te ontwikkelen tot één van de hippere en populairdere merken van rugtassen, reistassen en duffel bags.
Het bedrijf werd zeven jaar geleden opgericht door de gebroeders Cormack uit Vancouver. In enkele jaren tijd zijn er al meer dan 10.000 verkooppunten wereldwijd, geen geringe prestatie. Herschel staat bekend om de retro uitstraling van zijn tassen en het is dan ook geen toeval dat het merk vooral erg geliefd is onder hipsters.

Hippe tassen met een nostalgische uitstraling

Het bedrijf heeft zich toegelegd op de productie van tassen, maar maakt ook onder andere hoeden en andere mode accessoires. De doelgroep zijn jonge mensen tussen de 18 en 35 jaar, met een hang naar Amerikaanse nostalgie. Dat nostalgische element komt bijvoorbeeld tot uitdrukking in het gebruik van authentieke materialen als leer, maar ook in het logo en in de naam, die ontleend is aan een oud Canadees grensdorpje.

De Herschel Novel duffel bag

De bekendste en populairste duffel bag van Herschel is de zogenaamde Novel. Dit is een relatief kleine, maar verrassend ruime weekendtas met een groot hoofdvak en een erg praktisch apart schoenenvak. De inhoud van de tas is 42,5 liter. De tas is uitgerust met versterkte en gelede handgrepen, een afneembare geweven schouderriem en waterdichte ritsen. Er is een ruime keuze aan hippe en moderne kleuren en designs. De Herschel Novel is daardoor meer dan zo maar een duffel bag, als je er eentje koopt, heb je er meteen een fraai modeaccessoire bij, waar je mee voor de dag kunt komen.

De andere modellen van Herschel

Naast de uitgebreide Novel serie, heeft Herschel nog een aantal zeer fraaie duffel bags in het assortiment. Zo is er nog de Lonsdale, een iets kleiner model met een inhoud van 39,5 liter. Ook deze heeft een apart schoenenvak en een afneembare schouderriem. De Gorge (38 liter) heeft dezelfde eigenschappen, maar is gemaakt van licht nylon en heeft een waterafstotende coating. De Packable is met 22 liter inhoud de kleinste duffel bag van Herschel, een hele handige kleine tas voor een nachtje of een weekendje weg. Andere modellen waar je uit kunt kiezen zijn de Sutton, Ravine en de Strand. Op alle modellen geeft Herschel je levenslange garantie op defecten bij normaal gebruik.