De duffel bags van Spiral

Het verhaal van Spiral begint in de metro van Londen. Ergens begin 2013 stond een groepje jongens daar te wachten en het viel ze op dat iedereen wel één of andere soort tas of koffer droeg, maar vooral dat de ene nog saaier en kleurlozer was dan de andere. Blijkbaar was voor de meeste mensen functionaliteit belangrijker dan uitstraling of stijl. Het mocht allemaal wel wat frisser en vrolijker, vonden ze.

Persoonlijke tassen, die kleur geven aan het leven

Wat begon als een simpele observatie en wat brainstormen, leidde al heel snel tot de eerste concrete ideeën en al in november van datzelfde jaar zag de eerste Spiral rugzak het levenslicht. Nu, amper drie jaar later, liggen de tassen in de winkel in meer dan 20 landen, onder andere in Nederland. De filosofie van Spiral is dat je een tas moet kunnen kopen die je persoonlijk aanspreekt en die echt bij je past, waarmee je opvalt en kleur brengt in je omgeving. Maar ook een tas van hoge kwaliteit en desondanks betaalbaar.

Opvallen doe je met een tas van Spiral

Met de rugzakken van Spiral val je dus goed op. Qua duffel bags is het aanbod dan wel iets beperkter, maar ook hier zitten een paar hele bijzondere designs tussen. Zo kun je bijvoorbeeld een duffel bag kopen met een zogenaamde ‘speckle print’, een print bestaande uit zwarte en witte spikkels die een glow in the dark-effect geven.

Praktisch en lichtgewicht

Spiral biedt duffel bags aan in een standaard maat van ongeveer 40 liter. Ideaal dus voor een weekendje weg, maar ook praktisch als sporttas. Ze bieden je allemaal een ruim hoofdvak met een extra verborgen binnenvak met ritssluiting en een zijvak eveneens met ritssluiting. Verder beschikken de tassen over twee draaglussen en een verstelbare draagriem met schouderbekleding. Je kunt de tassen dus zowel over de schouder, op je rug of met de hand dragen. Ze zijn gemaakt van 100 % polyester, dus leeg zijn ze erg licht en eenvoudig op te bergen.