Duffel bags van Eagle Creek

Het merk Eagle Creek bestaat sinds 1975 en is opgericht door Steve en Nona Barker, de eigenaren van een winkel in een bergstadje in Californië, genaamd Mountain People. Ze verkochten in hun winkel uitrusting voor bergbeklimmers. De productie van hun eigen tassen begon in een klein fabriekje in Solana Beach, Californië. In de beginjaren produceerde Eagle Creek vooral rugtassen, daar kwamen al snel reistassen bij. Zo´n 40 jaar later is Eagle Creek één van de toonaangevende merken op het gebied van avontuurlijk reizen. Het merk staat bekend als pionier en om zijn innovatieve ideeën, zoals bijvoorbeeld de Morphus reistas, een reistas die je door middel van ritsen kunt opsplitsen in twee kleinere tassen.

De vier beste Eagle Creek duffels


1. Cargo Hauler Roll DuffelEagle Creek Cargo Hauler Roll

Bekijk deze duffel


2. Eagle Creek Actify Rolling Night SkyEagle Creek Actify Night Sky

Bekijk deze duffel


3. Eagle Creek Actify Rolling blackEagle Creek Actify Rolling Blck

Bekijk deze duffel


4. Actify Wheeled BackpackEagle Creek Actify Wheeled

Bekijk deze duffel

De Cargo Hauler serie

Bij Eagle Creek heb je een zeer ruime keuze aan duffel bags. Om te beginnen de Cargo Hauler serie. Deze tassen van 45, 60, 90 of 120 liter zijn gemaakt van extra licht, maar zeer duurzaam, waterbestendig materiaal. Op alle drukpunten zijn ze extra verstevigd. Je kunt ze gebruiken als rugzak, maar ook aan de hendels bovenop of aan de zijgreep dragen. Het hoofdcompartiment heeft een U-vormige ritssluiting en deze en alle andere ritsen zijn voorzien van stormflappen. In het hoofdvak zitten meerdere afsluitbare kleinere vakken en dankzij een zestal sterke lussen kun je de duffel bag ook op een imperiaal vastmaken. De tassen van 90 en 120 liter zijn ook verkrijgbaar met wieltjes.

De No Matter What serie

Een andere populaire serie is de No Matter What serie. Dit zijn reistassen met een aantal handige eigenschappen. Ze bestaan uit een groot hoofdvak en een praktisch zijvak voor die dingen die je direct bij de hand wilt hebben. Je kunt de schouderbanden verstellen en ze zijn bovendien afneembaar. De tassen hebben verschillende compressiebanden zodat je ook als je niet veel bij je hebt, je spullen toch goed bij elkaar kan houden.

Levenslange garantie bij Eagle Creek

De No Matter What duffel bags zijn bovendien allemaal voorzien van wieltjes, een anti slip handvat en een stevige trekstang, zodat ze ook ideaal zijn als alternatief voor een zware koffer. Zo weegt de large variant (105 liter) leeg maar 1,7 kilogram en de XL variant (128 liter) 1,9 kilogram. Ze zijn gemaakt van waterafstotend materiaal en je kunt ze helemaal oprollen tot ze in de interne zak opgeborgen kunnen worden. Eagle Creek geeft levenslange garantie op alle defecten aan al zijn duffel bags.